5 tips til deilig innetemperatur

5 tips til deilig innetemperatur

2016-09-05

Løp barbeint over gulvet vinter som sommer. Det trenger ikke være utopi, men er fullt ut realistisk om du har et gammelt hus eller planlegger å bygge nytt.

Løp barbeint over gulvet vinter som sommer. Det trenger ikke være utopi, men er fullt ut realistisk om du har et gammelt hus eller planlegger å bygge nytt. Er du i planleggingsfasen og skal bygge nytt hus er det selvfølgelig lettere enn om du har et renovasjonsprosjekt, men vannbåren gulvvarme legges kjapt! Du har dermed mulighet til å varme opp huset med fornybar energi fra f.eks en varmepumpe. Deilig varme kommer fra gulvet!   1. Med vannbåren varme er det lett å få stabil og jevn varme i huset. Spesielt gjelder dette gulvvarme, siden varme som kommer nedenfra gir den beste varmefølelsen.

  2. Sørg for å ha gulvvarme i oppholdsrom. Ønsker du oppvarming av soverom er det viktig å tenke hurtigregulerende varme, som f.eks en viftekonvektor eller en radiator.

  3. Sørg for at varmesløyfene har samme overflate. Fliser har for eksempel en annen varmeavgivelse en parkett, slik at samme temperatur oppfattes forskjellig. Har du to ulike gulvtyper på samme varmesløyfe i gulvet er det vanskelig å regulere varmen slik at den blir optimal.
    {{cta('23f87425-e0ba-4dea-a457-d6889fb48bbe')}}
  4. Har du flere rom på samme varmesløyfe er det viktig at rommet har omtrent like mye soloppvarming/naturlig oppvarming fra f.eks vinduer. Gulvvarmeleverandøren gir deg råd om hvordan du best legger opp din vannbårne gulvvarme.

  5. Installer en varmepumpe som er enkel å betjene. Du kan f.eks få varmepumper som gir ulik prioritering til tappevann kontra varme, og som gir deg mulighet til å øke/redusere temperaturen, sette på feriemodus m.m. I startfasen etter en nyinstallasjon er det viktig å lære varmesystemet å kjenne. La derfor rørleggeren justere varmekurvene i varmepumpen om du opplever at gulvet er for varmt eller for kaldt i starten. På denne måten får du et varmesystem som tilpasser seg perfekt etter dine ønsker og behov.

Dette er noen av tingene som er viktige å ha med seg når du skal varme opp et hus. Flere tips får du i vår e-bok, som du kan laste ned under.

{{cta('8f54613c-ea6e-4917-bcaa-8fbf7c69650b')}}