Mindre strøm - mer varme

Mindre strøm - mer varme

2016-02-02

Kulde gir høyere priser på strøm. For de fleste er det viktig å finne den beste og billigste måten å varme opp husene sine.

Kulde gir høyere priser på strøm. For de fleste er det viktig å finne den beste og billigste måten å varme opp husene sine.

Fordel med varmepumpe

Mange spør seg om installasjon av varmepumpe vil hjelpe på strømregningen. Svaret er ja, så sant du fyrer opp det vannbårne anlegget med elektrisitet. 1 Kw tilskudd av elektrisitet gir fra 3 kW til 5kW elektrisitet igjen ved bruk av varmepumpe. Fyrer du derimot med olje eller parafin, vil du ikke merke noe på selve strømforbruket, men forbruk av olje vil gå drastisk ned og eventuelt kuttes helt ut om man bytter ut oljefyren.

 

Stjel fra naturen

Når du har varmepumpe kan du slippe å forholde deg til overskriftene om strømkrise, tomme vannmagasin og sjokkpriser på elektrisitet. Varmepumper med luft-vann henter ut energi fra uteluften, mens en væske⁄vann varmepumpe henter ut energi fra luft, jord, fjell og vann. Dette betyr at energien varmepumpen henter ut er "gratis". For deg betyr det at når investeringen er gjort, er mesteparten av utgiftene dekket. Det eneste du da trenger er strøm for å drive selve varmepumpen.

Sprengkulde

Mange lurer også på om varmepumper fungerer i det veldig kalde været vi har opplevd i det siste. Når det gjelder luft⁄vann varmepumper fungerer disse ned til -22°C (avhengig av leverandør), og en fyrkjele installeres som back–up og spisslast til de dagene hvor temperaturen er lavere enn dette.  Men det er viktig å sjekke at varmepumpen du kjøper er produsert til å tåle nordisk klima. Med en væske-vann varmepumpe vil tilgangen til energi være stabil hele året, også når det er kaldt ute. Derfor er denne typen varmepumpe den som gir best besparelse.

{{cta('a2763c79-d3a5-4485-ac80-96f0b6db938b')}}