Slik går du frem når du skal velge varmepumpe (3 enkle steg)

Slik går du frem når du skal velge varmepumpe (3 enkle steg)

2021-11-10

Når du har bestemt deg for å investere i et oppvarmingssystem i form av vannbåren varme med en varmepumpe er du godt på vei til et moderne og komfortabelt varmesystem. Følger du disse enkle rådene så har du snart en varmepumpe installert i din bolig.

1. Beregning av varmepumpe

Beregning av et anlegg er svært viktig for å finne rett varmepumpe med rett effekt til din bolig. I dette steget skal det beregnes hvor mye energi boligen krever til oppvarming, og hvor stor varmepumpe du trenger for å ta seg av behovet. For bergvarmepumper beregnes også dybden på borehullet.

Dimensjoneringen gjøres enten av rørleggeren, eller du kan legge inn dine opplysninger i vårt dimensjoneringsskjema. I løpet av 3 – 4 arbeidsdager vil du få tilsendt en beregning basert på de opplysninger du har gitt. Du vil få et forslag på type varmepumpe som passer din bolig best, samt hvor mange kilowattimer du kan regne med å spare i løpet av ett år ved å skifte til varmepumpe. Denne dimensjoneringen kan du ta med til rørleggeren.

2. Kontakt og pristilbud

Ta med beregningen til din rørlegger. Det er viktig at dere går gjennom skjemaet sammen, og at rørleggeren får et innblikk i byggeprosessen, eller kan ta en befaring i huset om det er en eksisterende bolig. I noen tilfeller må kalkylen justeres for at installasjonen skal ha maksimal effekt.

De fleste rørleggere installerer varmepumper, men det kan variere hvilke typer de forhandler. Alle rørleggere kan skaffe en CTC varmepumpe gjennom sitt forhandlernett. Hør gjerne på pris fra to eller tre rørleggere i ditt nærområde. På våre hjemmesider kan du i tillegg se om det er en CTC Partner i ditt distrikt. En CTC partner har gått kurs i installasjon og bruk av CTC varmepumper. 

3. Installasjonen

Rørleggeren tar hånd om innkjøp, installasjon og programmering av styresystemet. Pass på at du får en gjennomgang av hvordan varmepumpen fungerer og at rørleggeren får lagt inn den innetemperatur du ønsker. Når dette er klart har du en driftssikker varmepumpe installert og du kan nyte en jevn og behagelig varme.