Bergvarmepumpen for store hus og bygninger

Bergvarmepumpen for store hus og bygninger

Modellen, CTC GSi 16, passer utmerket også i store bygninger.
– I løpet av ett år gir den drøyt fem ganger så mye energi som den forbruker, sier Mats Lindgren, markeds- og salgsdirektør i CTC.

CTCs populære varmepumpe for berg-, sjø- og jordvarme, CTC GSi, lanseres i en ny og større modell med 4–16 kW.

– Vi har hevet listen ytterligere med CTC GSi 16. Den har en svært høy virkningsgrad, noe som gjør den til et ekstremt interessant produkt, ikke minst for alle som ønsker å investere i miljøvennlig energi. 

Mer enn 300 liter varmtvann

CTC GSi 16 er utstyrt med en høyeffektiv varmtvannsbereder som produserer mer enn 300 liter varmt vann. Den inverterstyrte kompressoren tilpasser seg etter husets effektbehov, og varmepumpen er svært stillegående, siden kompressor og kjølekomponenter er innkapslet i en separat, lydisolert enhet.
 
Årsvarmefaktoren (SCOP) for GSi-serien ligger på 5,5. SCOP står for Seasonal Coefficient of Performance og er en måleenhet for varmepumpens ytelse. 5,5 er en klar forbedring sammenlignet med GS-serien, som hadde SCOP på maksimalt 5,0*, forteller Mats Lindgren:
 
– Takket være den høye SCOP-verdien har ikke varmepumpen noen problemer med å oppfylle kravene til den beste energimerkingen som finnes, altså EUs energimerkingsklasse A+++. Brukeren kan også supplere med andre energikilder, for eksempel solvarme eller en vedkjele.

Kan styres med mobilen

CTC fortsetter sin satsing på moderne teknologi, og i likhet med forgjengeren CTC GSi 12 kan CTC GSi 16 styres fra mobiltelefonen ved hjelp av gratis-appen myUplink.
 
– Vår nye varmepumpe kombinerer høy ytelse med moderne funksjoner, noe dagens forbrukere etterspør. Brukeren sparer både energi og penger, samtidig som man får full kontroll over varmepumpen takket være digital teknologi, sier Mats Lindgren.

Publisert: 2018-10-15